MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2113116
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
650
839
1489
21149
2113116

Kdo je připojen

Právě přítomno: 11 hostů a žádný člen

               Dnes 21.12. budou již tradičně vyhlášeni nejlepší sportovci roku. Když jsem četl články od starších sportovců, kteří byli rovněž vyhlašováni, připomělo mi to vyhlášení nejlepších sportovců z mé doby soutěžení. Hodně se toho změnilo a dnešní vyhlašování je velká společenská událost pro všechny přítomné, včetně velkých odměn za umístění.

        Nechci se tím chlubit, ale stalo se mi to jednou v životě. Komu z vás se to podařilo?

           Jak to bylo tenkrát před 45 lety? Dostal jsem pozvánku do Obecního domu v Praze na vyhlašování nejúspěšnějších sportovců Svazarmu, kde mi hned při příchodu proplatili cestu vlakem tam a zpět -64,-Kč Vyhlašování proběhlo v menším sále asi pro 150 lidí. To bylo plně obsazeno vysokými hodnostáři Svazarmu všech různých odborností, které Svazarm sdružoval.

         Po projevech došlo k vyhlášení nejúspěšnějších sportovců Svazarmu v jednotlivých odbornostech (já jsem byl za modeláře) s předáním diplomů a dostal jsem k tomu věcný dar- malý gong na pověšení na zeď v ceně 80,-Kč. Po skončení vyznamenávání nás sportovce pozvali do salonku, kde jsme dostali 2 chlebíčky a 1dl vína a jeli jsme domů. Ostatní hodnostáři Svazarmu a hosté, byli pozváni do velkého salonku, kde dostali velké občerstvení a oslavovali !! Tak, to tenkrát bylo !!!!

      PS: Stejně to proběhlo, když jsem dostával titul Mistr sportu v roce 1973

     21.12.2018     Karel Jeřábek

                      

 

                       

             ROK 1973

                        

             ROK 2018