MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2113747
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
334
947
2120
21780
2113747

Kdo je připojen

Právě přítomno: 9 hostů a žádný člen

                                                                                             Oslavy v Šiklově mlýně.

           V roce 2010 uspořádala redakce časopisu RC revue velikou akci na oslavu 10 let vydávání časopisu. Místo konání zvolili úmyslně v tomto zábavném parku, protože jej navštěvovalo hodně lidí a hlavně bylo všade dost prostoru pro ukázky všech našich odborností. Na některém z obrázků je plán celého parku a rozmístění podle odborností. Lodičkáři měli svůj krásný bazén, autíčkáři pro RC automobily svoji velkou přírodní dráhu a letečtí měli vyhrazen prostor hned u vjezdu do areálu na velkém travnatém parkovišti.

            Na akci byli modeláři pozváni, takže vystupujících moc nebylo a program byl přizpůsoben tak, aby vše na sebe navazovalo. Já jsem dostal pozvánku na učinkování s raketou Little Jou II, Pavel Štern jel s větroněm a Jakub Vlk s tryskáčem F 9. 

             Co nevyšlo, to bylo počasí! Zataženo, chvílemi déšť a ještě k tomu dost velký a nárazový vítr. Ostaním odbornostem to tolik nevadilo, ale pilotům se do létání moc nechtělo a tak létali z počátku jen odvážlivci. Pavel s větroněm zalétal dobře i když měl s přistáním problémy, ale Jakub odstartoval tryskáče F9 a jen se zvedl od země, přišel z boku silný poryv větru a model šel k zemi. Já jsem v tom větru s raketou nestartoval, jen jsem ji vystavil i s raketoplánem Columbia. S tryskáči ještě létal Petr Gubi a Radek Suk. S akrobatem vystoupil i Jiří Jarolímek, se kterým jsem se tam seznámil, když jsme měli vedle sebe stany.  Svoje vystoupení předvedla i skupina GreatWar Flying Circus i když i oni při přistání poškodili modely. 

           Byla to pěkně připravená akce, věřím, že při dvacítce to vyjde.

           Kromě modelářských aktivit jsme se podívali také na westernový pořad, ze kterého jsem přidal také fotky.

       Karel Jeřábek 9.2.2018