MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2090443
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
338
851
3015
13840
2090443

Kdo je připojen

We have 15 guests and no members online

   Největší sport jet na světě s tímto názvem, si pořídil Vlastimil Srna a v květnu na Polétání s jety v Modelparku nám jej představil. A nebyl sám, stejný model má i jeho kamarád Tomáš Dygrýn, jen v jiné kamufláži.

      Modely jsou od italského prodejce Red Wings, ale výroba je v Thajsku. Podrobnější popis modelu si můžete přečíst v RCrevue 8/2018 a tak jen několik základních údajů : délka modelu je 4 metry, rozpětí asi 3,6 metru a je poháněn turbinou King-Tech 310G2 (čínský výrobek). Celková letová hmotnost je 44 kg, včetně 9 litrú Kerosinu, s kterým vydrží létat 15 minut.

       S modelem udělal asi 20 startů a ještě koncem června jsme jej mohli vidět v Modelparku.. Začátkem července při ukázce na letišti Czech Heaven havaroval. Co bylo příčinou? Od křidélek se odtrhl tuhý potah, v němž byla zakotvena i ovládací páka kormidla. Křidélko začalo kmitat jako při flutteru a dílo bylo dokonáno. Vlastimil už ví že to bylo špatnou prací a my bychom si z toho měli vzít ponaučení. (taky už tu takových pádů bylo dost)

     1.8.2018 Karel Jeřábek

       Obrázky z Polétání 2018.

                            

 

                            

                             

                              

                              

                               

                               

         Model Tomáše Dygrýna, kterého uvidíme pravděpodobně koncem září na Jetech.