MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2105250
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
625
1533
2158
13283
2105250

Kdo je připojen

We have 4 guests and no members online

          Už několik let garážuje Karel Pipinger svůj stroj v hangáru Modelparku a v létě. když je hezky a předpověď počasí taková, že navečer bude klid, přijíždí  si zalétat. Většinou vše připravuje alespoň hodinku a potom vzlétne. Zmizí v dáli a za hodinku se vrátí, téměř při západu slunce. Prolétne nad ranvejí, krásně přistane a spokojeně zase vše sbalí a uklidí. Jeho rozzářená tvář , vždy při odjezdu z Modelparku nasvědčuje, že je nadmíru spokojen.

 

 

 

                            Následující snímek je už něco jiného! To se přibližuje model Pavla Šterna, který si jej postavil během 14 dnů, když viděl model se kterým jsem se pokoušel vzlétnout já a při špatném letu jsem porouchal elektroniku. Na snímcích dále vidíte přípravu ke startu, kdy mu ještě asistuje Jarda Štěrba. Pavel už něco spokojeně odlétal, ale přetížil motor, který musí vyměnit. Na začátek je to výborný. padák má rozpětí 2,5 metru.

Na snímku dole vidíte zhotovený model Pavla Šterna bez pilota i s osvětlením. Model má podvozek.

              No a tady je můj model, pohled z boku, je to koupený model s rozpětím padáku 1,5 metru. Na dalším snímku je pohled zezadu na vrtuli. Model nemá podvozek, vypouští se z ruky po přidání plynu.

Můj Pilot MAT

První start jsem dnes udělal výborný a létal jsem asi 20 minut, než byla skoro vybitá baterka. Užil jsem si to asi jako letět se skutečným strojem. Přihlížel se mnou jen Zděnek Barsa. Zase jsem ale musel opravovat! Když mě chtěl Pavel nafotit, můj pilot Mat dal málo plynu a byl kotrmelec. Ty umí dobře. jenže se přetrhlo jedno lanko a zamotal se pilot do šňůr. Už je to spravené. V dalších dnech už bude jen nádherné létání v klidu, když v Modelparku nikdo není.

Už létáme s těmito stroji tři a jsme nadšeni.