MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2090768
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
663
851
3340
14165
2090768

Kdo je připojen

We have 13 guests and no members online

               Opět se podíváme trochu nazpět a připomeneme si létání, když to šlo, s původní reportáží.

 

Novoroční polétání 2012

Tradičně již od roku 2006 se scházíme na Nový rok zahájit létání po právě užitém Silvestru a posledním sobotním létání za pěkného počasí. Tentokrát nám v neděli 1.ledna nepřálo počasí. Od rána bylo sychravo, mlha, občas drobný déšť, slabý větřík a teplota kolem 5 stupňů nad nulou.

To však neodradilo přes dvacet modelářů z Ústí, Teplic, Krupky a domácího klubu Severka přijít do Modelparku pokecat, prochladnout a případně si zalétat.

Většinou se čas prodiskutoval a bylo o čem. Řada modelářů přinesla nové modely a ti se staršími modely zase svoje zkušenosti. Zajímavostí bylo už jen to, že kromě mg Balína, který se pokoušel odstartovat modýlek na raketový pohon, všichni létali s modely na elektromotory.

Létání si každý zkusil většinou jen jednou – a stačilo. Ve vzduchu byly 3 větroně a ostatní většinou polystyrenové combaty, kterých stále přibývá. Vedoucí prodejny Modelář z Teplic dokonce létal s helikoptérou.

Ti , co byli prokřehlí, se chodili ohřát do klubovny Severky, kde si mohli udělat čaj nebo kávu. V závěru dne ještě Pavel Nisser a Ruda Rada udělali pro ty, kteří vydrželi do setmění ohňostroj. I když bylo nevlídno, myslím si, že to prospělo k seznámení mo delářů z dalekého okolí a nastartovat novou sezónu 2012.

 

     15.1.2021   Karel Jeřábek