MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2089661
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
407
509
2233
13058
2089661

Kdo je připojen

We have 9 guests and no members online

          Jak jste sami viděli, tak celý týden bylo ošklivo a tak ani nelákalo piloty přijet o nějaký den dříve, jak bývalo zvykem. Výjimkou byla účast slovenských modelářů, kteří spolu s firmou HP Marcela Hladíka celou akci organizovali. Náš klub se na akci podílel zajištěním areálu a pořadatelské služby.

       Den před konáním, tedy v pátek, jsme měli navečer sraz v Modelparku, abychom vše připravili k dobrému průběhu akce. Od rána bylo ošklivo, zataženo, foukal vítr a občas pršelo. Jediné co mě utěšovalo, byla předpověď, že v sobotu bude hezky! Podle předpovědi mělo přestat pršet v 16 hodin a tak jsem v tu dobu vyrazil z domova. Pršelo, ale čím více jsem se blížil k Suché deště ubývalo. V Suché už nepršelo! Před hangárem stál zaparkovaný Albatros Zděňka Hůlky mezi auty, jak vidíte na titulním snímku a mnoho modelů bylo uschováno v hangárech.

     Z klubu tu už někteří byli a klábosili ve stánku, který byl postaven pro občerstvení pilotů a organizátorů. Vše si zajišťovala skupina organizátorů ze Slovenska pod vedením pilota Novotného. V depu si někteří připravovali modely a jiní už odpočívali jak můžete vidět na dalších obrázcích.

      Myslel jsem si, že už do večera nikdo nebude létat, ale přeci jen to v tom špatném počasí někteří zkoušeli. Dokonce s modelem Diamond předvedl pilot z Francie let o rychlosti 502 km/hod. ! Nebyl to nejrychlejší let, dopoledne dosáhli maximální rychlosti 572 km/hod. !!! 

        Mezitím se sešli další členové klubu a dokončilo se bezpečnostní ohrazení na parkovišti, kolem startovní plochy a při vjezdu do areálu.

   Na obrázcích vidíte co se dělo navečer velké akce.

3.7.2022 Karel Jeřábek

 

Vydržel jsi do konce, výborně. Zítra budu pokračovat.