MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2108270
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
678
1554
5178
16303
2108270

Kdo je připojen

We have 5 guests and no members online

Vidět startovat a letět tento model se každému nepodaří. My jsme jej s Pavlem Šternem viděli ve Znojmě před 15 lety, kde Pavel létal s Jetem a já startoval  raketu Little Joe. Byl to nádherný model, který stavěla celá skupina rakouských modelářů a také všichni připravovali model ke startu, ale pilot byl jen jeden. Model má délku 6 metrů a trup je ze tří dílů k vůli transportu modelu.

 

      Ne každý má možnosti a schopnosti takový model postavit a tak hledá, jak to alespoň napodobit ! Jedním z nich je i Bernard Fressl z Prahy. Už vloni létal s jedním Concordem na Festivalu velkých modelů v Modelparku a moc se všem líbilo, jak startoval pomocí raketového motoru. Letos si to na Festivalu zopakoval, ale už s dvěma modely různých velikostí, jak můžete vidět na obrázku níže. Modely jsou zhotovené z polystyrenu a jsou řízeny RC soupravou. Ovládána je výškovka, křidélka a zapálení raketového motoru při startu. S oběma startoval a byl úspěšný.

 

         Když jsme se po ukončení Festivalu raket rozcházeli, nabídl jsem Béďovi, zda by se nechtěl taky předvést na IV. Czechoslovak JET Meetingu s tímto Concordem. Nabídku přijal, byl rád, že se může ukázat před velkým množstvím diváků. Předvedl pěkný start i přistání. Přestože ukázka byla krátká, sklidil za ni velký potlesk. Celou ukázku natáčel na video Jiří Štěpánský a poskytl ji našemu webu k uveřejnění. Takže stačí kliknout na odkaz a uvidíte neobvyklý start Concorda na raketový pohon!.