MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2109849
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
18
938
6757
17882
2109849

Kdo je připojen

We have 12 guests and no members online

 Modelpark, tak jak jej známe. V prostoru pro diváky je pruh vysypaný"kačírkem", zakrývající jílovitou zeminu, ve které rok co rok vyrůstá na okraji plevel. Každý rok jej likvidujeme Roundupem a plevel se zase objeví. Po postřiku po plevelu zbyde vždy hnědá rostlina, které stále přibývá a na první pohled to nedělá dobrý dojem o údržbě areálu. Na několika prvních snímcích byl současný stav. Aby na přicházející hlavní akce klubu byl areál lépe připraven, vyhlásil jsem pro všechny členy klubu brigádu k odstranění plevele na čtvrtek 29. května.

        Už v pozvánce pro jednotlivé členy jsem jim popsal o co půjde. Každý si domyslel,jak to asi bude náročné. Bylo nutné v některých částech krumpáčem narušit zeminu a tu do hloubky asi 10 cm odebrat a odvéz kolečkem na vyspravení cesty za rybníkem.

         Brigádu jsem svolal na 17 hodinu, aby se to udělalo ve všední den po práci. Jako optimista jsem očekával asi 10 lidí, no nakonec nás přišlo 7, jako ve filmu Sedm statečných. Nešli jsme zachraňovat vesnici, ale udělat razantní opatření. Sešli jsme se už po 16 hodině, na nikoho nečekali a pustili se do náročné práce s očekáváním, že nám ještě někdo přijde pomoci. Nepřišel už nikdo. V půl sedmé jsme dokončili akci zasypáním celé plochy "kačírkem" a celý prostor hned vypadá lépe, jak můžete vidět na posledních fotkách.

            Těch sedm statečných z klubu byli Jarda Štěrba, Martin Tintěra, Miloš Soukup, Roman Exner, Jan Mašek, Pavel Štern a Slávek Jeníček. Sebe nepočítám, když jsem si to vymyslel. Pomáhala nám Alena Šternová

           Ještě zbývají některé plochy na úpravu, takže aktivitě se meze nekladou. Stačí se přihlásit u správce a on vám řekne co lze udělat kdykoliv.

         31.5.2019   Karel Jeřábek

                               

 

                               

                                

                                 

                                  

                                   

                                    

                                      

                                       

                                       

                                       

                                        

                                        

                                        

                                        

                  Ten stín jsem já.