MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2090729
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
624
851
3301
14126
2090729

Kdo je připojen

We have 17 guests and no members online

                          V týdnu od 3. do 7. srpna uspořádal náš klub v Modelparku příměstský tábor nazvaný „Soustředění mladých modelářů“, za podpory Ústeckého kraje. Na akci se podílel především Pavel Nisser, po celou dobu mu asistovali Martin Tintěra a Michaela Klapková Ozomová, programu tábora se účastnili také Roman Exner, Karel Jeřábek a Karel Pecka.

 Pondělí bylo pro děti především seznamovací, letos již mělo hodně dětí s modelářskou činností zkušenosti a tak se to v areálu Modelparku modely letadel a automobilů hemžilo již od pondělního rána

 Roman Exner v úterý dopoledne představil dětem dron a současně je zasvětil do tajů teorie a praxe létání s tímto zařízením. Po obědě došlo na stavbu jednoduchých modelů letadel a vrtulníků poháněných gumovým svazkem a létání s nimi. Volné chvíle jsme vyplnili střílením ze vzduchovky. Odpoledne pro děti uspořádala Míša pro děti jednoduchý orientační běh v nedalekém lese, při kterém plnili několik úkolů.

 Ve středu jsme vyrazili autobusem do Air parku ve Zruči u Plzně, kde si děti mohly prohlédnout skutečná letadla a pozemní vojenskou techniku a do mnoha strojů si i vlézt.

 Ve čtvrtek Karel Pecka a Karel Jeřábek s dětmi postavili ze stavebnic modely raket a provedli s nimi většinou úspěšné starty.

 V pátek jsme se s dětmi pustili do stavby jednoduchých házedel z deskového polystyrenu. Každý si mohl vybrat z několika předloh druhoválečných stíhaček, nebo moderních proudových letadel a díly letadla si sám překreslit a vyřezat z desky polystyrenu. Většina modelů po seřízení i krásně létala. Volné chvíle jsme zase vyplnili střílením ze vzduchovky a odpoledne došlo i na táborák a opékání buřtů, a to i za účasti rodičů.

Soustředění mládeže se povedlo, drtivá většina dětí a rodičů byla spokojená a s některými z nich jsme se loučili v pátek až kolem osmé hodiny večer!

     Fotografie pořídila v průběhu akce Michaela Klapková Ozomová

    18.8.2020  Martin Tintěra