MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2090451
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
346
851
3023
13848
2090451

Kdo je připojen

We have 21 guests and no members online

       Tentokrát vám nabízím nahlédnutí do reportáže z Létání na Nový rok v roce 2011 i s reportáží , která byla na našem webu.   

         12.1.2021 Karel Jeřábek            

Novoroční polétání 2011.

 

Tradičního novoročního polétání se letos zúčastnilo 25 modelářů převážně z našeho klubu a z ústeckého klubu. Je to vidět i na snímcích pořízených z parkoviště , kde bylo 17 automobilů. Letos bylo opět nasněženo, ale více než jiné roky. To jste mohli vidět i z aktuelní fotky našich webových stránek, kterou tam Honza dal, abyste viděli dopředu než pojedete, jak tam na letišti je.

Teplota 2 stupně nad nulou, mokrý sníh a jen slabý větřík nemohli vzít chuť k létání s modely několika jedincům, mezi kterými byl V. Ryzák, J. Imiolek, S. Jeníček, D. Vojtěch, Č. Šlapák, P. Stehlík, R. Exner a já s raketou UFA. Většinou šlo o vzlétnutí a po pár obratech zase dolů na sníh a vyzkoušet, že ty lyže fungují ! Byl sníh trochu tuhý a tak se to bohužel zapichovalo do sněhu. Bylo to však lepší než co provedl Roman, který si vybral ochrannou síť a byl tam jak kapr na suchu. Čeněk naopak nemohl naučit svůj model startovat a tak po několika pokusech a hlavně radách všech okolo, to vzal do ruky Pavel a už to šlo. Let mi však připomněl naše začátky s raketoplány, kdy se nám kolikrát zapíchly hned po startu za zadek ! Nic moc, jen nalomený trup, zbrzdil to sníh !.

Trošku jsme prokřehli, pokecali , viděli jsme se s ostatními a o tom to je , ale setkání na Nový rok je i povzbuzením do další stavby modelů , když je špatné počasí. Tak zase na jaře ahoj.