MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2089611
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
357
509
2183
13008
2089611

Kdo je připojen

We have 12 guests and no members online

              I když Mistrovství ČR v kategorii RCEV začíná až v sobotu 19. září, tak v pátek bylo po celý den živo. Celé dopoledne zde totiž létala parta "kluků" z našeho klubu Severka a odpoledne už se sjížděli první účastníci Mistrovství. Stavěly se stany a různé přístřešky na ochranu před sluncem, kterého mělo být hodně.

           Pořadatelé pod vedením Rudy Rady připravovali plochu pro soutěž s vyznačením bodů pro přistání, posekání potřebné plochy, montáž reklamních panelů a vše pro příjem startujících.

              Já jsem se přijel podívat až navečer, abych zachytil atmosféru a přípravu na toto klání. Po ploše se stále někdo pohyboval a pod přístřešky se opravovalo co bylo potřeba pro úspěšné létání. Byl krásný klidný večer a tak bylo možné trénovat až do západu slunce. Jak to vypadalo můžete vidět na pár snímcích, které jsem stihl udělat v pátečním večeru.

      19.9. - 20.9. - 21.9. 2020      Karel Jeřábek

 

               

                                                           

                      

 

 

  SOBOTA 19.září

           Sobotní ráno bylo studené, asi 6 stupňů, ale rychle se teploty zvyšovaly a po zahájení létání už se daly svlékat teplé bundy. Brzy po ránu dojížděli ještě další účastníci a ti co zde přespali už trénovali než bude zahájení Mistrovství. Bylo ideální počasí, téměř klidno, občas vítr do 2 metrů a slunečno. Dalo se předpokládat, že bude dost termiky k dosažení maximálních časů. I tak se muselo předvést umění jak ji využívat a ne, se to všem v průběhu soutěže dařilo.

          Mistrovství zahájil Ruda Rada, který byl hlavním organizátorem celé akce. Po nezbytném brífinku se soutěž rozjela. 33 soutěžících bylo rozděleno do 4 skupin a tak se dalo jedno kolo odlétat za hodinu. V sobotu bylo naplánováno 7 kol a na neděli další 3 kola. Soutěž probíhala bez problémů i když měření času bylo samoměřením. Aby vše bylo pod dohledem, byli z domácího klubu 3 časoměřiči, kteří dělali v každém kole namátková měření.

         Teplota v průběhu dne stoupala až na 24 stupňů a slunce opravdu pálilo jako na jaře. Odpoledne ubylo termiky a její hledání bylo náročné. Když to vyšlo, tak modely byly hodně vysoko nebo daleko a i při malém větříku se někteří nedokázali vrátit a končili v lese. Myslím, že jsme toho měli večer všichni akorát. Výpočetní středisko, kde pracoval a ovládal soutěž rozhlasem Martin Tintěra, po každém kole vyvěsil průběžné výsledky, což rovněž přispělo ke spokojenosti soutěžících. Soutěžil jsem taky. Snažil jsem se udělat nějaké fotky, co jsem stihl mezi létáním a měřením - tady jsou ze soboty.

       Karel Jeřábek. 

     Jirka Mihulka

Na konci dne zbyly někomu síly i na volejbal.

 NEDĚLE 20.9.

         V neděli nám zbývalo odlétat poslední 3 kola a tak už bylo v sobotu oznámeno, že začátek osmého kola bude až v 10 hodin, kdy bude tepleji. Ráno tedy bylo vše v klidu, sem tam někdo odstartoval s modelem, ale nálada byla výtečná. Opět sluníčko, nebe jako v Itálii a vítr téměř žádný. Ta modrá obloha byla zrádná a modely se v obrovských výškách téměř ztrácely. 

      Podle výsledků na tabuli po 7 kolech nebylo zdaleka jasné kdo vyhraje a tak soutěžící bojovali o každou vteřinu, metr výšky i metr přistání. Nakonec byl nejlepší Radek MALČÍK s 8867 body, na 2. místě byl Zdeněk MALČÍK s 8762 body a 3. místo obsadil Jirka MIHULKA s 8639 body. Nejlepším juniorem byl René NOVOTNÝ s 8013 body.

      Výsledky členů našeho klubu :   9. místo   Tůma Jiří            8229 bodů 

                                                   12. místo   Rada Rudolf       7830 bodů

                                                   20. místo   Štern Pavel         6783 bodů

                                                   25. místo   Jeřábek Karel      6082 bodů.

                                                                                                        

Malčík Radek

Malčík Zdeněk

Vítězové s modely

Autor reportáže s modelem a soupeřem Pavlem Šternem 

                                                                      Jedinými diváky byli mladí turisté, kteří zde odpočívali a slíbil jsem jim že budou na našich stránkách.

 

                                   Poděkování patří všem členům z klubu, kteří se na této úspěšné akci podíleli a byli to : Ruda Rada, Martin Tintěra, Miloš Soukup, Zdeněk Barsa, Zdeněk Vlk, Pavel Štern, Roman Exner a paní Michaela Ozomová, která zajišťovala občerstvení po celé dva dny.

               Zároveň děkujeme všem sponzorům, kteří přispěli finančně pro zabezpečení akce, nebo věcnými cenami pro odměnění soutěžících. Byly to firmy E-motors, Pelikán Daniel a Pavel Stein

 

           21.9. 2020 Karel Jeřábek