MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2108773
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
1181
1554
5681
16806
2108773

Kdo je připojen

We have 3 guests and no members online

o           Tak konečně to vyšlo! Asi se hned ptáte co, ale přece počasí!. Pořádali jsme už 12. ročník Festivalu velkých modelů raket, ale teprve nyní vyšlo to správné počasí pro raketové modeláře v Suché. Bezvětří a teploty kolem 28 stupňů. No, ty mohly být menší, ale vydrželi jsme to.

          Moc se mi účastníků nepřihlásilo předem, ale stejně jsme připravovali vše pro 25 raketýrů. Už v pátek přijeli všichni přihlášení a ještě další, takže takovéto jádru už tu bylo. Měli jsme si co povídat nejen na place, ale i večer při posezení pod střechou. Samozřejmně, že jsme vyzkoušeli několik raket s novými motory a i nové modely.

           Už na tento páteční večer nám vyšli vstříc manželé Wainerovi a už fungoval stánek s občerstvením. V sobotu nám potom zajistili obědy a pro diváky běžné občerstvení. Děkujeme.

              V sobotu ráno dojížděli ještě ostatní účastníci a všichni vybalovali modely a začali se připravovat na ukázky startů velkých modelů. Startujících se opravdu dostavilo 25 a v pátek provedli 8 startů a v sobotu 70 !!

               Vše probíhalo v pohodě, sem, tam, nějaká havarie, ale nic nebezpečného, jen technické chyby. Za bezvětří modely přistávaly přímo u ramp, takže letos odpadlo hledání modelů po lese a lezení po stromech. Dobrá náleda vládla až do ukončení akce a i po ní, protože řada účastníků odjížděla domů až v neděli.

              Co se týká techniky a vybavení modelů je vše téměř stejné, vyjimku tvoří samozřejmě Petr Pavlík s nejtechničtějším modelem rakety SPACEX FALCON 9 CREW DRAGON, ke kterému se vrátím se samostatným příspěvkem.

              Poděkování patří i organizátorům akce z klubu Severka - důchodcům - Soukupovi, Absolonovi a Hanouskovi. Celou akci řídil mikrofonem Karel Pecka, který se podílel na přípravě se mnou.

              Děkuji všem účastníkům, kteří k nám do Suché přijeli a věříme, že se za rok zase sejdeme

     30.6.2019  Karel Jeřábek               A nyní asi stovka snímků z průběhu akce, které jsem v tom vedru udělal.

    

                                                                               

 

  

 

SOBOTA

 

Tak to je vše z našeho klání. AHOJ Karel Jeřábek