MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2089652
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
398
509
2224
13049
2089652

Kdo je připojen

We have 14 guests and no members online

 

                  

          Na stránkách RC revue jste se v reportáži z Mistrovství ČR v kategorii RCEV dočetli, že zvítězil Jiří Tůma z našeho klubu. Z reportáže je patrné, jak obtížné bylo vybojovat tento titul v kategorii, ke které si odskočil. Ale kdo umí, umí. V termice je nejlepší.

            Znám Jirku už od jeho mládí a v podstatě se celou dobu věnuje hlavně větroňům. Soutěžili jsme s volnými větroni kategorie F1A, později s V dvojkama, F3J, až po nynější RCEV a F5J. Stavba modelů v klubu s celou partou měla také svoje kouzlo a hodně toho musel Jirka vymyslet, aby naše modely měly nejvyšší úroveň.

            Vše se mu hodilo, když začal stavět a létat s modely kategorie F3B, které se věnoval nejvíce. Je to nejnáročnější kategorie nejen na soutěžní létání (létají se 3 úlohy – čas, rychlost, vzdálenost), ale i na náročnou stavbu. Modely této kategorie vyrábí v několika provedeních a dodává své výrobky fy JITOM do celého světa. (viz. jeho stránky – jitom.cz)

            Jeho modely budete znát pod jmény Xantipa, Xantipa II, Evolution, X-21, Gagle cross tail, Eagle V tail

           Samozřejmně, že s modely soutěží s umístěním na předních místech, včetně mezinárodních soutěží. V současné době je členem výběru reprezentantů pro letošní rok.

           Já jsem jej zachytil v Modelparku, kam přijel trenovat v loňském roce a tak jen pár obrázků ze dvou téměř stejných startů s navijáky, které k létání musí mít.

     23.1.2019 Karel Jeřábek