MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2090098
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
844
509
2670
13495
2090098

Kdo je připojen

We have 13 guests and no members online

        Nebylo by to nic překvapivého, kdyby to nebyl model rogala Karla Pecky. Už ho má dost dlouho, aby s ním mohl mít dost letů. Letos to bylo po druhé, co vzlétl a to je na letišti od rána do večera.

       Odpoledne v sobotu jsme navečer po létání seděli u bílého stolu a probírali vše možné, až přišla řeč na to, že by si mohl také zalétat Karel. Trvalo dlouho, než se nechal Pavlem přesvědčit, aby si přinesl model a připravil jej k letu. Nebylo to nic složitého, jen si dal baterku do vysílače a do pilota v modelu rogala. Samozřejmě, že při tom bylo hecování, ale podpůrné, aby si to nerozmyslel. Za chvíli už v doprovodu Pavla a mě s foťákem jsme šli na plac.

        Z ruky start nechtěl, že bude startovat z asfaltu. Model se rozjel, ale prudce zatočil. Karel byl překvapen, co to dělá, ale závada byla hned nalezena. Měl zatuhlé kolečko u podvozku, po rozhýbání šel na start znovu. Po 3 metrech už  se rogalo vzneslo a hurá nahoru. Bez problémů létal a už při přeletech oznamoval, že ten motor je slabý, že to létá pomalu a bude muset vyměnit motor. To jsme mu hned při letu zamítli, protože létá krásně realisticky. Na rychlost si musí vzít jiný z jeho velké sbírky modelů.

      Přistání bylo sice kousek od nohy !? ale výborné. Dostal pochvalu od Pavla hned na místě a od ostatních potlesk. Teď už se snad nebude bát létat

      19.7.2020   Karel Jeřábek

 

   Zářivý úsměv hovoří za vše