MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2105265
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
640
1533
2173
13298
2105265

Kdo je připojen

We have 5 guests and no members online

 (Článek byl při rekonstrukci vymazán)

Tak jsme po delší době zase soutěžili. Bohužel na oficielní soutěže RCEV „nejsou lidi“ a tak alespoň ve zkrácené podobě si ji děláme. Pozval jsem všechny členy klubu a dopadlo to jak uvidíte dále.

Celý týden bylo nádherně, jen na sobotu mělo od rána pršet do 13 hodin. Možná to někoho odradilo, ale skupina, která jezdila v minulosti nezklamala! Je vidět, že v nich je stále soutěživý duch. Do 13 hodin jsme byli v Modelparku a předpověď počasí se vyplnila. Přestalo mžít a mohli jsme udělat rozlosování pořadí startů a pustit se do toho.

Sedm startujících mělo modely pro kategorii RCEV a F5J. Podařilo se nám ukecat Ervína Poláčka aby startoval s polystyrenovým akrobatem, a bylo nás 8.

Kdo všechno létal můžete vidět na společné fotce v závěru článku a na výsledkové listině na konci. Byl to boj, jako by šlo o bůhvíjaké ceny. Bylo po dešti a modely klouzaly mimo bod a ještě narážely do pilotů. I Ervín poznal se svým akrobatem, že to není tak jednoduché, vypnout motor a spadnout na terč!

Užili jsme si soutěž a vyhlásil jsem výsledky. Zvítězil Jiří Tůma před Pavlem Šternem a na bednu se dostal i třetí Zdeněk Barsa, který předváděl kouzelné lety modelu se šťastným přistáním. Vítěz se pokochal půjčeným pohárem a všichni účastníci obdrželi účastnický DIPLOMEK.

Došlo i na slibované opékání buřtů, které si účastníci přinesli. Bylo to bezva a tak zase jindy a snad ve větším počtu.

 

17.10 2022 Karel Jeřábek