MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2089757
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
503
509
2329
13154
2089757

Kdo je připojen

We have 10 guests and no members online

 

            Novoroční polétání 2023

 

        Tak, tentokrát to s počasím vyšlo. Bylo asi 12 stupňů nad nulou, vál nepatrný, spíš termický vítr a bylo polojasno. Co víc si přát, když si chce modelář zalétat v zimě a hned 1. ledna.

       Už při příchodu do areálu Modelparku jsme si popřáli s ostatními hlavně zdraví a samozřejmě i trochu toho štěstí, které je k tomu také potřeba. Měli jsme sraz na focení ve 14 hodin, ale už ve 13 hodin, když jsem přijel já na letiště, tak už se létalo.

     Parkoviště se postupně zaplňovalo nejen auty členů klubu, ale i příznivci Modelparku a modelářů z Teplic a Děčína. Na ploše byl neustále provoz a nebylo vyjimkou, že létaly ve vzduchu i 3 modely najednou a bez problémů., včetně startů raket. Většina účastníků si opravdu přišla zalétat. Převažovaly polystyrenové modely, ale i běžné konstrukce, kterým vévodil model Wilga, se kterým si zalétal Pavel Štern. Měl jsem domluveno s Pavlem, že po přistání uděláme společnou fotku právě s jeho modelem a tak se focení posunulo na 14,30 hodin.

     Nikomu to ale nevadilo, jak můžete vidět i na obrázcích, protože si v hloučcích měli všichni co říci, po dlouhé době nečinnosti. Pomalu se všichni rozcházeli, ale poslední vydrželi až do soumraku v 16,30 hodin. Bylo to bezvadné odpoledne a myslím, že jsme ten nový rok zahájili úspěšně. Věřím také, že se v takovém počtu ( 23)sejdeme znovu na Otevírání nebe.

 

2.1.2023 Karel Jeřábek