MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2105292
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
667
1533
2200
13325
2105292

Kdo je připojen

We have 5 guests and no members online

               Starší modeláři si pamatují burzy modelářských potřeb, které vznikly v 80 létech, kdy byl nedostatek jakého-koliv modelářského materiálu. Mezinárodní závody kolem pylonů v Mělníku byly dostaveníčkem všech modelářů, kteří něco sháněli a nebo nabízeli k prodeji. Modelářské firmy se předháněly v nabízeném zboží se slevami a tak se do Mělníka vyplatilo zajet něco nakoupit a ještě vidět zajímavou soutěž. Burzy se rozšířily na další větší akce, ale nabídky ustávaly, protože začal internetový obchod a prodejci už neměli a nemají zájem jezdit prodávat po akcích.

          Změnila se totiž situace, kdy si modeláři většinou nakupují přes internet co potřebují. Od materiálu na stavbu modelu, až po hotové modely. Většinou se v současné době nakupují modely téměř hotové a modeláři mají model jako nástroj k zábavě. Po čase se model opotřebí a tak se pořídí nový. Modely se hromadí, někdy zůstane elektronika a model zlikvidujeme a co s tím.

        Proto je tu i v současné době BURZA ! Není jich mnoho, letos byla v Nesvačilech a možná na některém Leteckém dnu.

            Máte dost času na to přebrat co nepotřebujete, případně si poznamenat co naopak potřebujete a v sobotu 26. září přijet do Modelparku v Suché, kde můžete levně nakoupit co hledáte, prodat pro Vás nepotřebné zboží a ještě si zalétat na našem modelářském letišti, kde pořádáme Letecký  modelářský víkend.

      22.8.2020 a 7.9. 2020  Karel Jeřábek

                          

                            

 

 

                       Několik obrázků z loňské burzy.