MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2108556
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
964
1554
5464
16589
2108556

Kdo je připojen

We have 34 guests and no members online

    V úterý 6. července odpoledne to nebyla jen ukázka naší modelářské dovednosti pro kluky z Modlan, ale vyzýval jsem na toto odpoledne, tedy spíš navečer k soupeření s leteckými modely všechny členy klubu k účasti na soutěži Létáme na BOD. Je to jednoduché létání, při kterém je i dost legrace. Domníval jsem se, že po úmorných 4 dnech volna si modeláři půjdou pokecat, případně zalétat.

       Nestalo se. K létání i k tomu pokecání se nás sešlo jen 5 a tak jsme soutěž odlétali podle daných pravidel. Při zahájení létání ještě foukal vítr asi 3 m/s a stále ustával. Teplota byla asi 27 stupňů.

         První kolo (3 starty) bylo takové záletové s několika tisícovkami (přistání nad 10 m), ale v druhém kole se přistávalo jako na velké soutěži Nejlépe si vedli Martin Tintěra a Pavel Nisser, já jsem měl ve 4 startu tvrdší přistání a nalomilo se ucho, tak jsem vzdal soutěž, nechtěl jsem opravovat na místě. To Slávek Jeníček při tvrdším přistání téměř ulomil křídlo, které slepil isolačkou a létal dál. Prostě bojoval, jak se na soutěži má bojovat. Zděnek Barsa v týdnu trénoval a tak nás udivoval i nevšedními přistáními. O vítězi se rozhodovalo mezi Pavlem a Martinem v posledních startech. nakonec to vyšlo Pavlovi Nisserovi, který měl stabilnější přistání i když létal s mnohem těžším modelem.

   V soutěži tedy obhájil prvenství z minulé soutěže Pavel Nisser a obdržel na chvíli putovní pohár s Diplomem, druhý byl Martin Tintěra a třetí Zdeněk Barsa, kteří odešli rovněž s Diplomy. Všichni účastníci obdrželi ještě účastnický diplomek s datumem konání akce. Udělal jsem pár obrázků z průběhu soutěže, tak se podívejte.

  7.7.2021   Karel Jeřábek

 

 

                 Účastníci soutěže  zleva : S. Jeníček, M. Tintěra, P. Nisser, Z. Barsa a K. Jeřábek