MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2109160
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
267
1301
6068
17193
2109160

Kdo je připojen

We have 14 guests and no members online

              Na prvním obrázku je samolepka 50 let stará, která mi zůstala z té doby, kdy se začala psát historie nejen raketového modelářství, ale i její propagace. Akci Létáme pro Vás pořádali raketoví modeláři z Prahy 7 na Letenské pláni. Postupem času se stala největší modelářskou akcí v republice, kterou vždy v prvním víkendu měsíce listopadu navštěvovali tisíce diváků.

           Nebylo to jen vystoupení kluků z Prahy, ale na tuto akci přijížděli rakeťáci z celé republiky a myslím tím i kluky ze Slovenska. Byl to prostě svátek rakeťáků, na který se všichni těšili, ale také připravovali. Jak uvidíte na obrázcích, dala příprava modelů hodně práce a přemýšlení aby modely létaly. Byla SHOW, jak má být. Bylo jich celkem 23, až do r.1990, kdy vše skončilo. Hlavním aktérem- organizátorem byl Karel Urban a celé vystoupení převážně komentoval Láďa Hadač, který je na druhém snímku.

             Obrázky jsou hrozné kvality, protože jsem to naskenoval ze starých Modelářů, kde už to bylo špatné. To by ale nemělo snižovat pohled na modely vytvořené pro SHOW. Podívejte se, co vše létalo na Letenské pláni.

      16.10.2020  Karel Jeřábek účastník těchto SHOW.

 

TO je vše.