MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2089695
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
441
509
2267
13092
2089695

Kdo je připojen

We have 10 guests and no members online

                     Je to neuvěřitelné, ale fotky, které si prohlédnete jsou půl století staré. V sedmdesátých letech náš klub pořádal 3 Mistrovství ČSSR v raketovém modelářství. nejdříve v roce 1972 v Chabařovicích, potom ve Chvojně a naposledy ve Vrchlabí, kam jsme se celý klub přestěhovali autobusem.

               Dnes si prohlédnete fotky z Chabařovic. Byla to akce opravdu velká. Létaly se jen makety a tak všichni účastníci , kterých bylo asi 60, přijeli ve čtvrtek a odevzdali makety k bodování. Zůstal tak volný pátek než se makety obodují a tak jsme pro účastníky zorganizovali zájezd do Hřenska, což se všem líbilo. Soutěž byla vyhlášena pro malé makety jako výšková a tak se letečtí modeláři naučili s měřícími přístroji měřit a zpracovávat výsledky. nebylo to nic jednoduchého. Spojení bylo jen polními vojenskými telefony, ale výsledek byl znám běhen 1 minuty, což bylo super. To není ani v současné době rychlejší optickými měřidly.

           Soutěž jsme hodně propagovali a čekala se velká návštěva diváků. Před tím tu taková akce ještě nebyla. Místo konání bylo zajímavé. Potřebovali jsme prostor pro změření výšky, kde byly stanoviště do trojúhelníku a délka mezi stanovišti byla 300 metrů. Po všech možných plochách jsme nakonec vybrali plochu na kypě z dolu Chabařovice, která je v prostoru mezi Chabařovicemi a Soběchleby!. Dá se tam dostat ze silnice č. 13. U ruského pomníku dolů až za koleje. Je to prostor, kam jsme také chodili létat s V-dvojkami. 

         Mistrovství se konalo v říjnu a tak nastala taková situace, že jsme měli v sobotu v 9 hodin začít a nešlo to, protože byla taková mlha, že nebylo vidět snad ani na 10 metrů. Diváci - chudáci, kteří přijeli do Chabařovic a šli polní vyznačenou cestou, nemohli místo najít a bloudili po kypě, přestože slyšeli hrát ampliony rozhlasu. V průběhu dvou dnů se tam vystřídalo asi tisíc diváků.

        28.1.2021  Karel Jeřábek