MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2112999
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
533
839
1372
21032
2112999

Kdo je připojen

We have 8 guests and no members online

         Pokud v současné době uvidíte na ČT 1, ČT 2 nebo na Nově reklamu České spořitelny s tváří herečky Jenovéfy BOKOVÉ na tomto prvním obrázku, zbystřete pozornost a můžete zahlédnout na vteřinu, nebo dvě model rakety Saturn 5. Jde o můj model, který jsem jim na natáčení reklamy zapůjčil.

     Koncem března mě telefonoval pan Fridrich z firmy iProps s.r.o., že by potřebovali na natáčení reklamy nějakou raketu a tak jsme se domluvili, že mohu přivézt model Saturna 5, který stále odpočívá v mé dílně a provětrání s utřením prachu už si zasloužil.

   Už jsem jedno natáčení zažil, ale tady se nemusela raketa vypouštět, jen postavit na určené místo, takže to bylo pro mě jednoduché. Ono totiž sledovat ten cvrkot kolem natáčení je zajímavé. Vše se odehrávalo v aule vysoké školy od 11 hod. a já už jsem tam byl po 10 hodině, abych nic nezmeškal. Model jsem dal do stojanu a prohlížel jsem si další potřebné modely pro natáčení. (viz obrázky). Postupně přijížděli filmaři, zvukaři a hromada dalších profesí, až nás tam bylo asi sto ! 

     Celý projekt řídí režisérské duo WOLFBERG (Přemek Ponáhlý a Jan Kalvoda). Celé 3 hodiny se dělalo několik záběrů, které se stále opakovaly, s některými modely se vůbec nic nedělalo a skupina mladých studentů s přístroji na očích byla určitě unavená. Ještě štěstí, že tam bylo občerstvení.

    Co potřebovali natočit udělali a odjížděli na další místo natáčet v jiném prostředí. Co natočili tady, je v několika málo vteřinách v té reklamě. Teprve takto si mohu představit, co taková reklama stojí !

9.5.2022  Karel Jeřábek