MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2109136
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
243
1301
6044
17169
2109136

Kdo je připojen

We have 7 guests and no members online

                                                                Festival velkých modelů raket.

 

Letos jsme pořádali tuto akci již po patnácté a tak jsem připravoval vše tak jako vždycky. Poslal jsem všem raketýrům propozice a aby aktéři měli nějakou věc na památku a navíc jsem vymyslel i samolepky k této akci. Udělal jsem ale zásadní chybu v tom, že termín přihlášek byl těsně před akcí, případně na místě. Podle posledních ročníků jsem odhadl, že nás může být asi 20.

To jsem ale neuvažoval se špatným počasím. Celý týden vedra a zrovna na sobotu lijáky celou noc. Podle předpovědi na mém telefonu se mělo po 10 hodině vyjasňovat !

Do Modelparku jsem vyrazil z domova za trvalého deště, až do Suché. V 8,30 jsme se sešli s Karlem Peckou a přichystali si věci na přihlášení účastníků. To stále ještě pršelo, bylo chladno, ale byl jen nepatrný vítr.

Do pátku se přihlásili jen 2, kteří přijedou. Kdo někdy pořádal takovou akci ví, jak je pořadatelům, když nevědí, kdo přijede a navíc to hrozné počasí. Stále drobně pršelo a začínali přijíždět účastníci, kteří se shromažďovali v hlavní budově, kde je příjemné posezení, Byl tak čas na potřebnou diskusi a k přihlášení.

V 10 hodin opravdu přestávalo pršet a tak jsme ještě za padání posledních kapek vyhlásil nástup k povinnému focení na začátek akce. Na fotce z nástupu chybí ještě 3 později došlí, takže nás bylo 11, kteří startovali rakety.
Tím, že nás bylo jen tolik, byla také jednodušší organizace jednotlivých letů. Vše se zvládalo bez rozhlasu a pěkně v klidu. O zapisování časů startů a odpočítání startu raket se postaral Miloš Soukup s Jirkou Horáčkem, případně odpočítání dělali aktéři sami.

Modely, které startovaly známe už z loňska, novým byl můj model Star Ship SN 15, na jehož start byli všichni zvědaví, stejně jako já a model pro show Pepína Fírmaiera – věž kostela, jemuž vybouchl motor při startu.

V průběhu akce přestal foukat vítr a modely přistávaly v blízkosti startoviště. Nejdále, asi 300 metrů šel pro moji raketu Mean Machine junior Štěrba, ale nejlepší přistání měl Ivan Blažek, který musel pro model do rybníka. Udělal dobře, protože mohl předvést s modelem V2 další nádherný start. S modelem Star Ship SN15 jsem prováděl už 3 start a byl zatím nejlepší i když nebylo vše podle plánu. K jeho startu se vrátím samostatným článkem. Nejvíce startů předvedl Béďa Fressl s modelem Candát a dvěma Concordy. jejich lety byly perfektní.

Ostaní modely uvidíte na obrázcích. Sám jsem nestačil vše vyfotit, ale snad jsou tam všichni. Další fotky budou od M. Krause, který neměl model, ale přijel se na akci podívat.

První start jsme provedli v 10,49, kdy bylo chladno a zataženo a poslední start ve 14 hodin za polojasného počasí s teplotami okolo 26 stupňů, ale vlhkém vzduchu.

Podle vyjádření aktérů, byli spokojeni, že se vůbec akce konala, ale i s jejím jednoduchým průběhem.

Akce měla být zároveň součástí seriálu Mistrovství ČR. Podle mého názoru je zbytečné pro tak malý počet účastníků zvýšit papírování a další hodnocení. Navíc, když není ani finanční podpora.

Děkuji členům klubu za pomoc při organizaci a to : M. Soukupovi, J. Horáčkovi, J. Štěrbovi, K. Peckovi, Z. Barsovi a P. Šternovi.

 

     27.6.2022   Karel Jeřábek

 

 

Teď už jen fotky od Krause.