MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2089860
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
606
509
2432
13257
2089860

Kdo je připojen

We have 14 guests and no members online

         Kdo jezdí do Modelparku častěji, ví jak to tu chodí a že někdy není nouze o nějaká překvapení v průběhu létání. Když jsem před týdnem přijížděl na letiště tak Pavel Štern chystal ke startu svůj model ke startu a tak jsem si chtěl nafotit model v letu, ale ze směru od Milešovky, odkud svítilo sluníčko. Model vzlétl a já přeběhl na druhou stranu plochy, že budu fotit. Ani jsem se nestačil připravit a už mě Pavel vyháněl, že mu jde motor jen na jeden válec. Hnal jsem nazpět a on přistál. Dojel s modelem k hangáru a hned se pustil do rozebírání a hledat příčinu.

 

 

            Stojím u hangáru, když se od lesa přiřítí Zděnek Barza, celý zakrvácený na rukou (měl vyhrnuté rukávy). Létal s elektrovětroněm, špatně odhadl vzdálenost a model přistál na nejvyšším stromě. Samozřejmě, že si chtěl model sundat sám, jenže jeho váhu (asi 110 kg) slabé větve neunesly a spadl dolů a při pádu se podrápal o větve. Menší porada a celá parta mu šla pomoci model sundat. Roman Exner to obhlédl dronem z výšky a zvolila se varianta přehození provazu stromem a rozhýbáním model setřást. Vyloučili jsme možnost pokácení stromu (pilu jsme měli sebou), protože by se model v ceně 15 tisíc, mohl zničit pádem stromu. Po několika pokusech se podařilo provaz správně prohodit a potom společnými silami rozhoupat dost silný strom. Model pomaloučku sjížděl, až se dostal nepoškozený dolů. O to byla větší radost nejen Zděnka, ale i ostatních kamarádů.

 

                        Potom už byl čas na běžné létání

 

                  Když jsme vše probírali u kafe, tak se najednou na asfaltové ploše objevila motorová tříkolka s vrtulí od rogala, které pilot pan Pisinger proháněl, aby vyzkoušel motor před sezónou. Později vzal i vlastní křídlo, aby jej rovněž provětral. Měl trochu smůlu, přestal foukat vítr, blížil se večer.

 

               Utišení větru naopak přivítal Luboš Vrbacký, který si šel zalétat s malým motoráčkem z EPP, poháněným motorem z čínského modelu.

                   Já jsem si naopak vyzkoušel malého Pipera ze stavebnice a na gumový pohon.

 

             Mezitím přistál  Jarda Štěrba s ultralaitem, kterého uklidil do hangáru

                 Tak takový bývá obyčejný den v Modelparku. Vrtulka vyrábějící proud pro noční osvětlení se vrtí a my odjíždíme spokojeni s prožitým odpolednem.

         3.4.2022  Karel Jeřábek