MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2146253
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
873
1283
2156
23405
2146253

Kdo je připojen

Právě přítomno: 11 hostů a žádný člen

         Epidemie nám narušila všechny plány a tak jsme předpokládali, že jsou naši členové klubu připraveni přijít si zalétat, nebo zajezdit, jak jen to situace dovolí. Ta doba je tady, ale většina členů to ještě nezaregistrovala a tak se nás sešlo jen 15 členů klubu. Moc vzruchu by na ploše nabylo, nebýt modelářů z Chomutova a kamarádů z Německa, kteří svými velkými modely udělali pěkné letové ukázky jako při Leteckém dnu. Jezdily tu dokonce 3 RC automobily a Jarda předvedl osvědčený vrtulník. Na úvodním snímku vidíte školní polystyrenový model, který řídí mladičký pilot (na druhém snímku), který využil mezer mezi létáním a měl také asi nejvíce startů. Chválím jej. Ostatní modely vidíte na přiložených fotkách níže.

     Dopoledne bylo pěkné slunečné počasí se slabým větrem a dalo by se létat i v termice s větroni. Odpoledne už to bylo horší, kdy to vypadalo na déšť, ale vyhnulo se nám to. Horší to bylo s větrem, který dosahoval místy i 7 m/s. 

     Do areálu přišlo i několik desítek diváků, kteří předpokládali, že bude Letecký den a tak mohli sledovat alespoň takový odvar toho, co by bylo možné vidět, kdyby účast členů byla větší. tak snad příště.

     Na závěr alespoň seznam těch, kteří tu byli z klubu : Barza, Štern, Štěrba,Tintěra, Čerepjuk, Dubina,Jeníček, Exner, Soukup, Hanousek,Horáček, Šubrt, Absolon a Jeřábek.

    13.6. 2021  Karel Jeřábek 

 

Sešla se tu i čtveřice modelářů, kteří spolu soutěžili v kategorii A2 (F1A) před 60 lety !!! Zleva : Jan Cholava (Bílina), Karel Jeřábek ( Ústí n/L), Zděnek Dudáček  (Most) a Miloš Soukup (Ústí n/L)