MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2146449
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
1069
1283
2352
23601
2146449

Kdo je připojen

Právě přítomno: 17 hostů a žádný člen

    Tak nám to konečně vyšlo. Skončily veškeré plánované akce klubu a tak se naskytla příležitost konečně zase udělat jen kamarádskou soutěž Létáme na bod. Pravidla jsou jednoduchá. Ze soutěže elektrovětroňů RCEV se vynechá měření času a zbývá nám tu právě to Létání na bod. Už počtvrté jsem pozval všechny členy klubu na tuto akci a nemůžeme se dostat přes počet účastníků 8 jako to bylo poprvé a nyní 28.10. Kromě soutěžících jsem očekával, že v takovém pěkném počasí, jaké bylo, si přijde pokecat alespoň pár diváků, členů klubu. Chyba, přišel jako vždy jen Zdeněk Šubrt, Čenda Šlapák a Franta Vondrášek.

         Po poledni, kdy se rozplynula mlha a začalo svítit sluníčko, bylo asi 13 stupňů tepla a téměř nefoukal vítr. To se po 15 hodině trochu rozfoukalo na asi 2 metry, ale létání to neuškodilo. Soutěž jsme začali ve 14,40 hodin s nástupem všech soutěžících, k vysvětlení pravidel a začalo se létat. Každý soutěžící odlétal 4 kola najednou a potom vždy 3 kola. Celkem tedy 10 kol. Absolvovali jsme přes 80 startů za pouhé 2 hodiny a v 16, 50 jsme mohli vyhlásit výsledky, předat vítězi pohár a ostatním Diplomy a Diplomky.

         Modely, které používali soutěžící byly 3ks Tilie se kterými létal Pavel Štern, Karel Jeřábek a Zdeněk Barsa, Jirka Tůma měl svůj model - prototyp do výroby,  větroně měl Pavel Nisser a Miloš Soukup. S modelem s dmychadlem si zalétal Ervín Poláček a nejmladší účastník Ríša Nisser létal s motorovým modelem Mustanga.

      Na závěr dne jsme vše prodiskutovali při kafi a ukončili tak pěkný svátek.

        Jak to probíhalo můžete vidět na obrázcích, které fotil Čenda Šlapák a já. 

29.října 2021   Karel Jeřábek

 

Pohár už je připravený pro dalšího vítěze !!