MK SEVERKA MODELPARK SUCHÉ 71 - XX

Přihlašovací formulář

Návštěvnost

2141753
dnes
Včera
Tento týden
Tento měsíc
Celkem
670
1284
4775
18905
2141753

Kdo je připojen

Právě přítomno: 7 hostů a žádný člen

         Jak víte, tak od samého počátku provozu v Modelparku se létá s jety. Vystřídaly se už desítky pilotů s různými modely, ale prvenství patří Petru Gubimu. Jezdí k nám už od roku 2010 a není rok, aby nepřijel s nějakým novým modelem. Je to ta varianta o které jsem psal v minulém příspěvku, že některým modelářům se brzy okouká model se kterým létá a tak si pořídí další, který jej zaujme a opět uspokojí. Stávající nabídne dalším modelářům, kteří už nemusí laborovat se seřízením a zalétáváním.

       Takto vystřídal desítky modelů z nichž většinu uvidíte níže. A že to byly skvosty ! Když přijel a přivezl A 10 v zeleném provedení (obrázek 3,4) byla ještě dráha dlouhá jen 130 metrů. Model byl nový a nezalétaný. Odstartoval, ale model potvora nechtěl do vzduchu, najel na trávu a havaroval. Jak později zjistil, měl pod špatným úhlem namontované motory. Mělo to ale příčinu k tomu, že Pavel Štern nechal okamžitě prodloužit dráhu na nynějších 270 metrů, protože už měl objednanou A 10 v tom velkém provedení a bál se stejné havárie.

      Nebylo to jen Polétání s jety, ale zúčastňoval se i Leteckých dnů, kde zahajoval létání a své ukázky pilotáže i několikrát zopakoval.

       V příloze si můžete v klidu prohlédnout s čím u nás létal.

29.1.2022   Karel Jeřábek